Feyenoord overleeft bezoek aan Cambuur: Malacia matchwinner

24-10-2021 16:22
88

Makkelijk ging het niet, maar Feyenoord is drie dagen na de Europese zege op Union Berlin het uitduel met SC Cambuur zonder kleerscheuren doorgekomen: 3-2. Tyrell Malacia kroonde zich tot matchwinner in Leeuwarden.

Feyenoord heeft het dit seizoen moeilijk in weekends na een Europese wedstrijd. Dat was tegen Cambuur niet anders: de promovendus beet brutaal van zich af en kwam na 23 minuten op voorsprong. David Sambissa was het eindstation van een goede counter en schoot knap raak: 1-0.

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong. Amper twee minuten na het doelpunt van Sambissa zorgde Bryan Linssen koppend voor de gelijkmaker. Het was zijn vijftiende kopgoal sinds het seizoen 2018-2019, waarmee hij er minstens twee meer maakte dan welke Eredivisie-speler dan ook.

Op slag van rust kwam Feyenoord op voorsprong. Fredrik Aursnes, die profiteerde van het feit dat Alireza Jahanbakhsh werd gepasseerd door trainer Arne Slot, schoot de bal onberispelijk in de lange hoek. Het was zijn eerste goal in Feyenoord-dienst.

Een snelle Cambuur-omschakeling kort na rust leverde echter weer de 2-2 op. Sambissa maakte zijn tweede van de middag. Cambuur kreeg kort daarna zelfs een grote kans op een nieuwe voorsprong, maar Tom Boere faalde in de afwerking.

Aan de andere kant was het wel raak: Malacia besloot eens uit te halen en zag de bal op fraaie wijze achter doelman Sonny Stevens in het doel belanden. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde vervolgens niets meer op. Door de zege komt Feyenoord op negentien punten uit negen duels, waarmee men vierde staat. Cambuur blijft de nummer elf.