Schmidt houdt 'supersub' op PSV-bank tegen Ajax: 'Niks speciaal, is normaal'

Schmidt houdt 'supersub' op PSV-bank tegen Ajax: 'Niks speciaal, is normaal'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 16:51zo 24-10-2021 om 16:51

Yorbe Vertessen wordt zondagmiddag tegen Ajax de supersub van PSV. Dat stelt Roger Schmidt. Volgens de Duitse trainer is de Belgische aanvaller nog niet klaar voor negentig minuten in een Eredivisie-topper.

"Ik denk dat hij heel heel belangrijk gaat zijn vanaf de bank", voorspelt Schmidt voor aanvang bij ESPN. "De laatste weken heeft Yorbe laten zien dat hij een heel goede invaller is. Op dit moment is hij niet in staat om negentig minuten op top level te spelen, dus ik moet een beslissing nemen: gebruik ik hem aan het begin of aan het eind? Ik kies vandaag voor het eind."

ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. begrijpt dat niet helemaal en stelt dat alle spelers nu wel fit zouden moeten zijn, aangezien het 'bijna kerstmis' is. Schmidt: "Yorbe is fit, maar het vergt veel van jonge spelers om negentig minuten op dit niveau te spelen als je er niet aan gewend bent. Dat is niks speciaal, dat is normaal."

Schmidt kiest in Amsterdam voor een 4-2-2-2-systeem, mede door de blessures van Cody Gakpo en Noni Madueke. Carlos Vinícius en Eran Zahavi vormen het spitsenduo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws