Groot nieuws uit Duitsland: VfL Wolfsburg ontslaat Van Bommel

Groot nieuws uit Duitsland: VfL Wolfsburg ontslaat Van Bommel

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 17:07zo 24-10-2021 om 17:07

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 17:12zo 24-10-2021 om 17:12

Groot nieuws uit Duitsland: Mark van Bommel is per direct opzij gezet als trainer van VfL Wolfsburg. Dat heeft de club zondag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Van Bommel heeft het slechts vier maanden volgehouden als hoofdtrainer bij Die Wölfe. De nederlaag tegen SC Freiburg van afgelopen zaterdag is hem fataal geworden, al stond de druk er al langer op. Onder Van Bommels leiding begon Wolfsburg flitsend aan de competitie, maar inmiddels zit de klad er behoorlijk in. Wolfsburg heeft al acht wedstrijden op rij niet gewonnen en is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de Bundesliga.

Van Bommel zat bij Wolfsburg in dezelfde situatie als waar hij ooit bij PSV in verzeild was geraakt. De Eindhovense clubleiding zette hem na aanhoudende druk uiteindelijk opzij, nadat PSV slechts twee van de twaalf wedstrijden wist te winnen. 

In Van Bommels eerste jaar bij PSV werd hij tweede in de Eredivisie. In het jaar daarop werd hij ontslagen. Van Bommel had bij Wolfsburg nog een contract tot de zomer van 2023.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws