Ajax haalt ongenadig uit tegen PSV en zet kroon op droomweek

24-10-2021 18:37
303

Ajax heeft zondag de kroon gezet op een absolute droomweek. In de Johan Cruijff Arena werd PSV op een nog grotere nederlaag getrakteerd dan Borussia Dortmund: 5-0.

Vijf dagen na de gedenkwaardige Champions League-overwinning op Dortmund moest Ajax weer aan de bak voor de eerste Eredivisie-topper tegen PSV. De Eindhovenaren hadden minder voorbereidingstijd, na de Europa League-clash met AS Monaco van donderdag (1-2).

De openingsfase was duidelijk voor PSV, dat veel sterker uit de kleedkamer kwam dan Ajax en goede kansen kreeg. Remko Pasveer stond echter in de weg bij pogingen van Carlos Vinícius en Eran Zahavi. De twee vormden het spitsenduo door de blessures van Noni Madueke en Cody Gakpo.

Uit het niets viel na negentien minuten de goal aan de andere kant: de vrijgelaten Steven Berghuis werd bediend door Dusan Tadic en de zomeraankoop knalde verschroeiend raak. Het was de opmaat naar een ruime overwinning van Ajax, dat in de tweede helft genadeloos afstand nam.

Na rust was het om de tien minuten raak: Sébastien Haller klopte na 56 minuten André Ramalho bij een corner en knikte raak (2-0), Antony strafte slecht verdedigen van PSV af (3-0) en invaller Davy Klaassen tekende na 76 minuten zelfs voor de 4-0.

Zo werd het een pijnlijke wedstrijd voor PSV, dat na een sterke openingsfase niets meer in te brengen had tegen het sterkere Ajax. In de blessuretijd werd het ook nog 5-0 door een goal van Tadic. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is nu vier punten.