Liverpool en ontketende Salah vernederen Manchester United tot op het bot

24-10-2021 19:24
104

24 oktober 2021 gaat de boeken als een historische dag voor Liverpool én Manchester United. Op Old Trafford werd het 0-5 voor de ploeg van manager Jürgen Klopp.

Liverpool had geen kind aan het armetierige Manchester United en stond binnen dertien minuten op een 0-2 voorsprong: eerst zorgde Naby Keïta op aangeven van Mohamed Salah voor de openingstreffer en even later maakte Diogo Jota er 0-2 van.

Daarmee was het nog niet gedaan in de spectaculaire eerste helft. Salah tekende na 38 minuten zelf voor de 0-3 en voor rust werd het óók nog 0-4. Opnieuw was Salah de gevierde man. Tussendoor ontsnapte een gefrustreerde Cristiano Ronaldo aan een rode kaart.

Het was de eerste keer in de Premier League-historie dat Man United na één helft tegen een achterstand van vier goals aankeek. Na rust werd de schade nog wat groter. Paul Pogba, die verrassend op de bank begon, leed balverlies en Salah strafte het af. De Egyptische aanvaller, die in de vorm van zijn leven is, completeerde daarmee zijn hattrick.

Op dat moment waren tientallen United-supporters al vertrokken. Zij zagen niet hoe Pogba een rode kaart kreeg voor een overtreding op Keïta. Ook werd een goal van Ronaldo op advies van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Voor manager Ole Gunnar Solskjaer worden het zware dagen: ontslag lijkt onvermijdeljik.