Update: Barcelona komt met nieuws over 'licht geblesseerde' Frenkie de Jong

Update: Barcelona komt met nieuws over 'licht geblesseerde' Frenkie de Jong

24-10-2021 22:07 Laatste update: 25-10-2021 14:47
31

Frenkie de Jong moet de komende tijd mogelijk toekijken bij FC Barcelona. De middenvelder uit Arkel liet zich noodgedwongen wisselen tegen Real Madrid vanwege een hamstringblessure. Voor de wedstrijd kampte De Jong al met klachten.

Dat meldt Sport na afloop van El Clásico, die Real Madrid met 1-2 won. De Spaanse sportkrant weet dat De Jong in ieder geval niet van de partij zal zijn als Barça woensdag weer in actie komt. De ploeg van Ronald Koeman gaat dan op bezoek bij Rayo Vallecano.

Het is nog niet duidelijk of De Jong drie dagen later wel kan spelen tegen Deportivo Alavés. Voordat er weer een interlandperiode aanbreekt, speelt Barça daarnaast nog wedstrijden tegen Dinamo Kiev en Celta de Vigo.

In de minuten die hij speelde tegen Real Madrid, kwam De Jong ongelukkig voor de dag. Na de wedstrijd kreeg de Oranje-international er flink van langs in de Spaanse pers.

Update: Frenkie de Jong heeft tijdens de Clásico van afgelopen zondag (1-2 verlies) een dijbeenblessure opgelopen. Dat heeft FC Barcelona bevestigd. Het is een lichte blessure, maar de Catalanen plakken nog geen datum op zijn eventuele terugkeer. Zeker lijkt wel dat hij het competitieduel met Rayo Vallecano van woensdag aanstaande gaat missen.