Ten Hag niet blij met Ajax-spandoek: Ik houd niet van beledigende teksten

Ten Hag niet blij met Ajax-spandoek: "Ik houd niet van beledigende teksten"

24-10-2021 23:20
157

Erik ten Hag is niet blij met het veelbesproken spandoek van de F-Side, dat voorafgaand aan de Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV werd getoond. De coach van de Amsterdammers wil echter niet te diep ingaan op de zaak.

Op het spandoek was de tekst 'Brainfart Aidshoven' te lezen en dat zorgde voor veel ophef. Het is Ten Hag ook niet ontgaan. "Ik houd niet van beledigende teksten", vertelt hij op de persconferentie na de wedstrijd over het spandoek. "We hebben vorige week in Nijmegen gezien waartoe het mogelijk kan leiden." Daarmee doelt Ten Hag op het spandoek dat vorige week bij de Gelderse derby te zien was, met de tekst 'Pure Haat'. Na dat duel vonden er meerdere incidenten plaats.

"Ik houd me er verre van", gaat Ten Hag verder over het Ajax-spandoek. "Natuurlijk is het elkaar een beetje uitdagen, en dat mag ook, maar ergens zijn er grenzen. Daarmee zeg ik niet of dit over de grens is, ik moet het nog even goed op me laten inwerken. Het is aan de totale voetballerij."

De Supportersvereniging van Ajax liet zich via social media ook kort uit over het spandoek. 'Wij zien ook een zekere tekst in het spandoek. Het mag duidelijk zijn dat die wat ons betreft ook achterwege had moeten blijven', schreef de SV Ajax in een Tweet.