Perez pleit voor wijziging in PSV-opstelling: 'Onbegrijpelijk dat hij speelt'

Perez pleit voor wijziging in PSV-opstelling: 'Onbegrijpelijk dat hij speelt'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 23:46zo 24-10-2021 om 23:46

Kenneth Perez snapt er niets van dat Roger Schmidt kiest voor Phillipp Mwene in de basis bij PSV. De Deense analist zou zelf Jordan Teze opstellen als rechtsback bij de Eindhovense club.

"Ik vind het onzin dat Mwene als rechtsback speelt in plaats van Teze", begint Perez zijn betoog bij Dit Was Het Weekend. "De leiding heeft de sleutel aan Schmidt gegeven, maar een coach is een passant. Laten we zeggen dat Mwene en Teze even goed zijn. Dan moet je toch kiezen voor je eigen speler, die je zelf hebt opgeleid en zijn contract recent verlengde?"

"Teze zei dat hij zich wilde focussen op de rechtsbackpositie, door de concurrentie in het centrum", gaat Perez verder. "Hij krijgt alleen geen kansen. Het is onbegrijpelijk dat Schmidt Mwene heeft gehaald en dat hij speelt. Als Mwene zoveel beter zou zijn... Dat is niet zo."

Mwene is bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV, dat hem afgelopen zomer transfervrij oppikte bij FSV Mainz 05. Teze was in de vorige voetbaljaargang de vaste centrale verdediger bij de Eindhovenaren, maar sinds de komst van André Ramalho is dat niet meer het geval. Op de rechtsbackpositie komt Teze nu dus ook niet meer aan de bak bij PSV. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws