Ajax op weg naar titel: 'Champions League winnen? Geen schijn van kans'

Ajax op weg naar titel: 'Champions League winnen? Geen schijn van kans'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 07:23ma 25-10-2021 om 07:23

Ajax heeft nog maar drie verliespunten minder dan Feyenoord en PSV staat op vier punten, maar bij Studio Voetbal twijfelt niemand aan titelprolongatie door Ajax. De superieure Amsterdammers zijn niet te stoppen, denken Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay.

"Ik zie niet in hoe dit Ajax nog veel punten gaat verspelen", zegt Van Hooijdonk. Afellay is het daarmee eens. "Ajax heeft alleen zichzelf als tegenstander. Ik vond ze nog niet eens zo goed spelen tegen PSV. Dat geeft wel aan hoe groot het krachtsverschil is. Ajax is echt het Bayern München van Nederland aan het worden."

Het was een droomweek voor Ajax: zes dagen geleden werd ook Borussia Dortmund opgerold (4-0). Het roept de vraag op hoe ver de ploeg van trainer Erik ten Hag kan komen in de Champions League. Van Hooijdonk opperde al eens dat Ajax in deze vorm de eindstrijd kan halen. "Welke ploeg in Europa speelt op dit moment beter dan Ajax?", herhaalt hij.

Daarmee ontlokte Van Hooijdonk een discussie, waarbij Afellay de naam van Manchester City noemde. Rafael van der Vaart kwam met Bayern München. Nota bene de Ajacied in hart en nieren temperde verwachtingen. "De Champions League winnen; geen schijn van kans", aldus Van der Vaart. "Bayern en City zijn veel beter. Jullie kijken me allemaal aan of ik iets raars zeg, maar daar speelt Kevin De Bruyne op 10. Dan denkt Álvarez dat hij in de draaimolen heeft gezeten twee wedstrijden lang.'

Van Hooijdonk besluit: "Maar Rafael, dit hebben we in 2019 ook gezegd. Dat ze geen schijn van kans zouden hebben tegen Real Madrid en Juventus. En ze haalden bijna de finale."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ajax in deze vorm de Champions League winnen?

Ja
56%
Nee
44%
(1626 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws