Van den Brom onder vuur na nieuwe deceptie Genk: Het is hier crisis

Van den Brom onder vuur na nieuwe deceptie Genk: "Het is hier crisis"

25-10-2021 09:32
39

Het wordt John van den Brom heet onder de voeten: zondag leed 'zijn' Racing Genk de vijfde nederlaag op rij. KAA Gent was met 0-3 te sterk. Het is nu echt crisis, erkent de trainer.

In de tweede helft, nadat hij sterspeler Junya Ito had gewisseld, werd Van den Brom uitgefloten door een deel van het Genk-publiek. De oud-trainer van onder meer Vitesse, Anderlecht, AZ en FC Utrecht beseft dat hij het tijd snel moet keren. "Het is hier crisis", tekent Het Nieuwsblad op.

Van den Brom begrijpt de fluitconcerten. "Ik tref ook schuld." Aan opstappen denkt hij niet. "Maar ook ik vind dat we met onze kwaliteiten veel te laag staan. Ik was het met jullie eens toen jullie ons voor de aanvang van het seizoen bovenaan het klassement voorspelden."

Genk pakte in de laatste vijf wedstrijden, tegen Dinamo Zagreb, AS Eupen, Charleroi, West Ham United en Gent, geen enkel punt. Vier keer werd er niet eens gescoord. "Als je teleurstelling na teleurstelling moet verwerken, is dat niet altijd makkelijk", aldus Van den Brom. "Het is vervelend en zorgwekkend."