PSV 'overklast' door Ajax: 'Als het niet lukt met Schmidt, is het einde oefening'

PSV 'overklast' door Ajax: 'Als het niet lukt met Schmidt, is het einde oefening'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 09:56ma 25-10-2021 om 09:56

Laatste update: maandag 25 oktober 2021 om 10:08ma 25-10-2021 om 10:08

Willy en René van de Kerkhof zijn zich kapot geschrokken van PSV in de Eredivisie-topper tegen Ajax (5-0). De Eindhovense ploeg had niets te vertellen, aldus de clubiconen. Ze voeren de druk op trainer Roger Schmidt op.

Willy van de Kerkhof was er zondag bij in Amsterdam. "Ik dacht dat we een heerlijke wedstrijd zouden zien. Die heb ik ook gezien, maar slechts van een kant. Mentaal, tactisch, technisch en collectief is PSV compleet overklast door Ajax", zegt hij tegen Omroep Brabant. "We hadden niets in te brengen, afgezien van de eerste vijftien tot twintig minuten. Dramatisch."

Volgens René was PSV 'machteloos'. "De toppers waren niet aanwezig. Mario Götze was onder de maat, net zoals André Ramalho en Marco van Ginkel. Dit is de grootste nederlaag voor PSV sinds 1964, las ik. Ik vind het een schande." Ook Carlos Vinícius en Eran Zahavi krijgen onderuit de zak. "Zij geven gewoon niet thuis. Ajax had zondag een makkie aan die twee."

"PSV heeft maximaal elf of twaalf spelers die top zijn, de rest is subtop. Als die moeten invallen, brengen ze niet wat er gevraagd wordt. Dat is verontrustend", aldus René, die PSV adviseert Schmidt tot de kerst te beoordelen. "Als het niet lukt met Schmidt, is het einde oefening voor hem. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. De spelers brengen onder Schmidt niet wat ze zouden moeten brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws