Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

AZ hoopt op contractverlengingen: 'Logisch als je kijkt naar hun kwaliteiten'

AZ hoopt op contractverlengingen: 'Logisch als je kijkt naar hun kwaliteiten'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 17:05ma 25-10-2021 om 17:05

AZ hoopt langer door te gaan met Owen Wijndal. De 21-jarige vleugelverdediger heeft een contract tot de zomer van 2023, maar de Alkmaarders hopen de verbintenis open te breken en te verlengen.

De twee partijen zouden de eerste gesprekken er al op hebben zitten. AZ is ook met Mohamed Taabouni (19) in gesprek over een contractverlenging. "Owen en Mohamed zijn spelers die weg graag langer bij ons houden", zo vertelt voetbaldirecteur Max Huiberts in gesprek met Voetbal International. "Dat lijkt me logisch als je kijkt naar hun kwaliteiten en ontwikkeling."

AZ zag afgelopen zomer de nodige spelers vertrekken. Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Myron Boadu (AS Monaco), Marco Bizot (Stade Reims), Calvin Stengs (OGC Nice) en Jonas Svensson (Adana Demirspor) lieten Alkmaar achter zich. Lang werd er verwacht dat ook Wijndal een stap zou maken, maar dat gebeurde niet. "We zullen zien welke kant het opgaat", zo vertelt Wijndal over een mogelijke contractverlenging. "Ik wacht het rustig af. Ik weet dat het een cliché is, maar mijn focus ligt nu echt op presteren met AZ."

Wijndal doorliep de jeugdopleiding van AZ en pakte zo'n twee jaar geleden een basisplaats. Na het vertrek van Koopmeiners werd de back door trainer Pascal Jansen aangewezen als nieuwe aanvoerder. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws