'In 2002 UEFA Cup gewonnen met Feyenoord: kostte ons de titel, merkt Vitesse ook'

'In 2002 UEFA Cup gewonnen met Feyenoord: kostte ons de titel, merkt Vitesse ook'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 20:34ma 25-10-2021 om 20:34

Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen zag zijn ploeg zondagmiddag stunten op bezoek bij Vitesse, dat drie dagen eerder nog van Tottenham Hotspur had gewonnen. De oud-verdediger van onder meer Feyenoord weet uit ruime ervaring hoe groot het verval in de competitie kan zijn na een Europese wedstrijd.

Keessie Wonderboy behoorde tot de groep spelers die voor het laatst een Europese hoofdprijs met een Nederlandse club pakten. "In 2002 wonnen wij de UEFA Cup met Feyenoord, maar dat ging wel ten koste van de landstitel", wordt hij geciteerd door de Gelderlander. "Al die Europese weken eisten hun tol. Vitesse merkt dat nu ook."

De Arnhemmers gingen eerder dit seizoen direct na een Europees duel al onderuit tegen Willem II, Ajax én FC Twente. "Natuurlijk kan het lichaam drie wedstrijden in de week wel aan. Maar niet altijd op 100 procent", aldus Van Wonderen. "Die details maken dat het net allemaal niet goed is. Europees voetbal kost punten in de competitie. Onherroepelijk."

Vitesse speelt voor de winterstop sowieso nog drie Conference League-wedstrijden, tegen Tottenham Hotspur (4 november), Stade Rennes (25 november) en NS Mura (9 december). De ploeg van Thomas Letsch staat na drie van de zes speelrondes tweede in zijn groep, één punt achter Rennes, twee punten voor op Tottenham en zes punten boven Mura.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op welke plek eindigt Vitesse in zijn Conference League-poule?

1
5%
2
44%
3
46%
4
4%
(1301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws