Driessen over aanstaande gesprekken Overmars en Newcastle: Nieuwe uitdaging

Driessen over aanstaande gesprekken Overmars en Newcastle: "Nieuwe uitdaging"

25-10-2021 22:32 Laatste update: 23:01
113

Marc Overmars zal binnenkort in gesprek gaan met het steenrijke Newcastle United, stelt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. De Ajax-directeur is in beeld als nieuwe 'director of football' en moet binnenkort gaan vernemen wat de plannen van The Magpies zijn.

De Telegraaf pakte onlangs uit met het nieuws en Driessen krijgt er maandag in de ESPN-show Voetbalpraat extra vragen over. "Het gaat sowieso concreet worden dat er gesproken gaat worden, op korte termijn", laat de chef voetbal desgevraagd weten. Dat wil overigens niet direct zeggen dat Overmars ook daadwerkelijk naar de Tyneside vertrekt, benadrukt Driessen. "Als wij in Nederland iemand willen hebben, praat je alleen met degene die je wil hebben. Maar in Engeland is dat iets anders, dan praten ze met een aantal die kandidaten zijn. En Marc is er daar één van."

Overmars staat echter open voor een eventuele transfer, stelt de journalist. "Je hoort natuurlijk wel eens wat... Dat is een geweldige nieuwe uitdaging: hij heeft nu tien jaar bij Ajax gezeten. Daar heeft hij alle kunstjes wel laten zien. En hij weet ook wel dat hij nooit met Ajax het nieuwe Bayern München gaat worden of het nieuwe Paris Saint-Germain. En daar zit uiteindelijk zijn uitdaging: om eventueel met een stap naar een andere club het kunstje opnieuw te doen, maar dan nóg hoger te komen."