Petrovic vergelijkt Ajax en PSV en legt vinger op de zere plek: Niet goed genoeg

Petrovic vergelijkt Ajax en PSV en legt vinger op de zere plek: "Niet goed genoeg"

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 23:50ma 25-10-2021 om 23:50

Zeljko Petrovic speelde in het seizoen 1996/1997 bij PSV, dat na drie Ajax-titels op rij de macht overnam in de Eredivisie. Anno 2021 bevestigt Ajax tegen PSV juist de huidige machtsverhoudingen in Nederland: zondag won de Amsterdamse koploper met liefst 5-0 van de achtervolger uit Eindhoven, die nu op vier punten staat.

Ajax had tijdens Petrovic' PSV-tijd net twee keer op rij de Champions League-finale gehaald en zou tijdens dat seizoen in de halve finale stranden. Kampioen PSV pakte in de competitie echter zestien punten meer. "Wij konden er met Jaap Stam, Wim Jonk, Luc Nilis, Athur Numan, Phillip Cocu en Stan Valckx ook heel wat kwaliteit tegenover zetten. Dat is nu niet het geval", trekt Petrovic in gesprek met De Telegraaf de vergelijking. "Het huidige PSV heeft ook te weinig echte topspelers om jeugd in te passen."

De Montenegrijn ziet nóg een verschil in vergelijking met de jaren negentig: de Braziliaanse smaakmakers voetballen niet meer in Eindhoven, maar in Amsterdam. "PSV heeft ook wel goede spelers, maar het is niet goed genoeg. In het verleden kwamen Ronaldo en Romario naar Eindhoven. Antony bewijst dat Ajax nu de connecties heeft die PSV vroeger zo sterk maakte."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV het gat met Ajax nog dichten dit seizoen?

Ja
15%
Nee
85%
(4112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws