'Dagen Solskjaer lijken geteld: Conte belangrijkste, maar niet ideale kandidaat'

'Dagen Solskjaer lijken geteld: Conte belangrijkste, maar niet ideale kandidaat'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 07:15di 26-10-2021 om 07:15

De dagen van Ole Gunnar Solskjaer als manager van Manchester United lijken geteld. De BBC, The Guardian en The Times melden op basis van bronnen dat de toonaangevende spelers van The Mancunians het vertrouwen in de Noor kwijt zijn.

Volgens de Britse omroep en de kwaliteitskranten is de persoon Solskjaer geliefd op Old Trafford, maar is de United-selectie van mening dat hij niet kan wedijveren met topmanagers als Pep Guardiola van Manchester City, Jürgen Klopp bij Liverpool en Thomas Tuchel van Chelsea. De 48-jarige clubicoon schiet tactisch en in zijn coaching tekort, zo luidt de reactie na de blamerende 0-5 nederlaag tegen The Reds.

Het maakt de positie van Solskjaer vrijwel onhoudbaar. De Britse media bevestigen de Italiaanse berichtgeving dat Antonio Conte een belangrijke kandidaat is om het stokje over te nemen. Toch zijn er ook twijfels over de voormalig trainer van Juventus, Italië, Chelsea en Internazionale. De United-leiding wil het liefst iemand aanstellen voor de lange termijn, die de waarden van de club vertegenwoordigt, aanvallend voetbal speelt en talenten de kans geeft. Aan dat profiel voldoent de pragmatische Italiaan juist niet, maar zijn palmares spreekt wel in zijn voordeel.

The Mancunians hebben ondertussen twee alternatieven op het oog. De clubloze Zinedine Zidane en Leicester City-manager Brendan Rodgers staan ook op het lijstje, weet The Times.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws