Fans van Cambuur niet welkom op De Toekomst: club reageert verbolgen

Fans van Cambuur niet welkom op De Toekomst: club reageert verbolgen

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 11:51di 26-10-2021 om 11:51

Fans van Cambuur zijn donderdagavond niet welkom bij het bekerduel met de amateurs van Ajax. De gemeente Ouder-Amstel heeft pas drie dagen van tevoren besloten dat er geen fans uit Leeuwarden naar Sportpark de Toekomst mogen komen.

Dat laat Cambuur weten op de eigen website. De club is verbolgen over de gang van zaken, omdat de burgemeester ondanks herhaaldelijke verzoeken van de directie en de KNVB pas maandag laat in de middag liet weten dat de fans niet welkom zijn. Op dat moment was er geen tijd meer om in gesprek te gaan over een oplossing.

De Eredivisionist noemt dit 'een zeer teleurstellende manier van handelen en communiceren, die bovendien volledig in strijd is met de ingezette koers van normalisatie als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden'. Er is besloten om, in solidariteit met de fans, met een hele kleine delegatie af te reizen naar Amsterdam.

De reden dat de gemeente liever geen fans van Cambuur wil ontvangen, zou zijn omdat de politie van Amsterdam daarover een negatief advies heeft afgegeven. Sportpark De Toekomst zou zich niet lenen voor een 'risicowedstrijd' en er zouden negatieve ervaringen uit het verleden zijn. Cambuur spreekt daar zijn verbazing over uit, aangezien het de afgelopen jaren zondag problemen te gast is geweest bij Jong Ajax op De Toekomst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws