Feyenoord-directeur legt cijfers uit: 'Corona kostte ons 26 miljoen euro omzet'

Feyenoord-directeur legt cijfers uit: 'Corona kostte ons 26 miljoen euro omzet'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 15:40di 26-10-2021 om 15:40

Feyenoord heeft de directe verliezen door de coronapandemie weten te beperken tot twee miljoen euro. Supporters en sponsors, de overheid en kostenbesparingen zorgden ervoor dat de Stadionclub ook het nodige geld binnenkreeg.

Feyenoord maakte dinsdag de jaarcijfers over het seizoen 2020/2021 bekend en daaruit bleek dat er fors verlies is geleden. Twee miljoen euro van dat verlies is te wijten aan de coronacrisis, maar het had volgens financieel directeur Pieter Smorenburg nog veel erger uit kunnen pakken. "We hebben vrijwel alle wedstrijden zonder publiek moeten spelen en de winkels zijn lang gesloten geweest", legt hij uit op het clubkanaal. "Dat heeft ons per saldo 26 miljoen euro aan omzet gekost."

Met dank aan sponsors en fans, de overheid en de bijdrage van spelers is dat bedrag teruggebracht tot twee miljoen. "We hebben dit weten te compenseren door drie keer acht miljoen: de compensatie van sponsors en supporters was één keer acht miljoen, de overheid heeft ons acht miljoen steun gegeven en we hebben acht miljoen bespaard op kosten. Dat gaat onder anderen om de verminderde salariskosten en de lagere huurkosten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws