Van den Brom over ontslag van 'vriend' Haar: 'Er moest iets gebeuren'

Van den Brom over ontslag van 'vriend' Haar: 'Er moest iets gebeuren'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 16:54di 26-10-2021 om 16:54

KRC Genk nam maandag afscheid van assistent-trainer Dennis Haar en niet van coach John van den Brom. Laatstgenoemde gaf op een persconferentie meer uitleg over het ontslag van zijn landgenoot en vriend, die verantwoordelijk was voor de teamtactische wedstrijdvoorbereiding.

Van den Brom heeft een goede band met Haar en nam hem mee naar KRC Genk. "Ik heb Dennis Haar naar hier meegebracht. We hadden bij Utrecht op een goede manier samengewerkt. We trokken dagelijks met elkaar op. Naast collega’s, waren we ook vrienden. Je weet van elkaar hoe je elkaar kan helpen en steunen. Haar was dat ook voor mij", citeert Het Laatste Nieuws.

Er moest iets gebeuren, zegt van den Brom. "De boodschap dat hij zou stoppen, dat is natuurlijk nooit een mooi moment. Niet voor Dennis, niet voor mij. Er is wederzijds respect en het is moeilijk om hierover te praten, maar we zitten in een situatie waarin iets moet gebeuren. We moeten het tij doen keren en ik moet deze beslissing respecteren. Dat doe ik ook. Wat mij betreft wil ik het daarbij laten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws