Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

Liverpool geeft toestemming en treft Van den Berg: 'Chef moet veel in keuken zijn'

Liverpool geeft toestemming en treft Van den Berg: 'Chef moet veel in keuken zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 19:28di 26-10-2021 om 19:28

Sepp van den Berg staat woensdagavond tegenover zijn werkgever Liverpool. De Nederlandse verdediger is verhuurd aan Preston North End en heeft van The Reds toestemming gekregen om in actie te komen tijdens het onderlinge League Cup-duel.

Om verhuurde spelers te beschermen is in de Premier League-reglementen opgenomen dat zij niet in actie mogen komen tegen hun broodheer. In bekertoernooien staat het clubs wel vrij om daarvan af te zien. Daardoor neemt Van den Berg het in de achtste finale van de League Cup op tegen Liverpool.

"Natuurlijk moet hij spelen", zegt assistent-trainer Pepijn Lijnders van de Premier League-topclub tijdens een persconferentie. "Als je een chefkok wil worden, moet je veel tijd doorbrengen in de keuken. Wat voor boodschap zouden we geven als we een speler verhuren om goede wedstrijden te spelen en hem vervolgens niet laten spelen in zo'n goede wedstrijd? Wij willen jonge spelers kansen geven en voor Sepp is dit een geweldige wedstrijd."

De rechterhand van manager Jürgen Klopp is lovend over zijn jonge landgenoot, die in 2019 overkwam van PEC Zwolle, maar nog niet debuteerde in de Premier League. "Ik heb contact met hem. Dit is precies wat hij nodig heeft. Een jonge verdediger die moet vechten in het Championship. Als je in die competitie hebt gespeeld, ben je klaar voor veel situaties. We kunnen niet wachten om hem volgend jaar in de voorbereiding te zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws