Utrecht komt geen moment in problemen tegen SteDoCo en bekert verder

26-10-2021 20:36
37

FC Utrecht is de eerste club die zich geplaatst heeft voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij SteDoCo kwam de ploeg van trainer René Hake geen moment in de problemen. Na ruim negentig minuten stond er een 0-5 eindstand op het scorebord.

Hake, die in zijn opstelling onder meer ruimte had gemaakt voor Benaissa Benamar en Remco Balk, zag dat zijn ploeg meteen vanaf de eerste minuut het initiatief in handen nam. Het resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in de eerste treffer van de wedstrijd. Balk verschalkte SteDoCo-keeper Petar Stoskovic.

Vlak voor rust verdubbelde Othman Boussaid de voorsprong voor Utrecht, dat geen enkel moment in de problemen kwam. De vleugelaanvaller schoot van afstand heerlijk binnen. In de blessuretijd van de eerste helft dacht Utrecht nog recht te hebben op een penalty na een handsbal in het strafschopgebied van SteDoCo, maar de scheidsrechter vloot voor de rust.

Bijna had die beslissing er mede voor gezorgd dat de spanning na de theepauze weer helemaal terug was gekomen in de wedstrijd. Na een fout in de achterhoede van Utrecht kon SteDoCo-spits Vincent Verheul alleen richting Maarten Paes, maar hij schoot de bal oog in oog met de Utrecht-keeper naast. Het was de enige échte kans voor de thuisploeg, die niet veel later de 0-3 om de oren kreeg via Adam Maher.

Na de derde treffer ging de voet van het gaspedaal bij Utrecht, dat ongeveer tien minuten voor tijd weer van zich deed spreken. Moussa Sylla reageerde goed na een hard schot van Boussaid en tikte de rebound in het SteDoCo-doel. Het slotakkoord was voor Sander van de Streek, die op aangeven van Joris van Overeem de 0-5 maakte.