PEC is los, Spakenburg vernedert Dordrecht en Heracles ontsnapt tegen ASWH

26-10-2021 21:54 Laatste update: 22:00
40

PEC Zwolle heeft de smaak te pakken na de eerste overwinning van het seizoen en wint ook in de KNVB Beker. In eigen stadion waren De Blauwvingers met 4-1 te sterk voor De Graafschap. FC Dordrecht heeft zichzelf voor schut gezet op bezoek bij Spakenburg (3-0), terwijl Heracles Almelo in de laatste minuten ontsnapte tegen ASWH.

PEC Zwolle - De Graafschap 4-1
PEC Zwolle lijkt zijn draai gevonden te hebben dit seizoen. Na de eerste overwinning in de Eredivisie, afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo, werd er dinsdagavond ook gewonnen van De Graafschap in de eerste ronde van de KNVB Beker. Vlak voor rust pakte de ploeg van trainer Art Langeler de voorsprong via Yuta Nakayama en na rust werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 3-0 via Mustafa Saymak en Dean Huiberts.

De Graafschap drong in de slotfase even aan en kwam op 3-1 na een benutte strafschop van Joey Konings, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor PEC. Invaller Leandro Fernandes zorgde voor het slotakkoord met de 4-1.

Spakenburg - FC Dordrecht 3-0
FC Dordrecht heeft de dramatische vorm van de laatste weken doorgezet in de KNVB Beker. Op bezoek bij de amateurs van Spakenburg verloor de Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter met 3-0. Al voor rust stond de eindstand op het scorebord: Ravelino Junte, Yannick Zeeman en Frank Schilder zorgden voor een groot feest op het sportcomplex van Spakenburg, dat zich op mag gaan maken voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

ASWH - Heracles Almelo 1-3
Heracles Almelo is ontzettend goed weggekomen op bezoek bij ASWH. De Almeloërs kwamen in de eerste helft op voorsprong via Rai Vloet, maar na de rust deed ASWH na een gigantische fout in de achterhoede van Heracles wat terug. Luuk Admiraal schoot de 1-1 achter keeper Koen Bucker.

Lang leek de wedstrijd vervolgens af te stevenen op een verlenging, maar ASWH hielp Heracles een handje. Door een eigen doelpunt van Peter Verhoeve kon de ploeg van Frank Wormuth opgelucht ademhalen: 1-2. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde Vloet met zijn tweede van de avond de eindstand op 1-3.