Dortmund beslist het in tweede helft, Schalke verliest in eerste ronde DFB Pokal

26-10-2021 22:13 Laatste update: 22:14
18

Borussia Dortmund had het in de eerste helft lastig met FC Ingolstadt 04, maar door twee doelpunten van Thorgan Hazard na rust bekert de ploeg van Marco Rose verder. Voor Schalke 04 zit het avontuur in de DFB Pokal er alweer op: Die Königsblauen verloren met 1-0 van TSV 1860 München.

Borussia Dortmund - FC Ingolstadt 04 2-0
Dortmund maakte dinsdagavond in de tweede helft het verschil in de bekerwedstrijd tegen Tweede Bundesliga-club Ingolstadt. De geel-zwarten hadden de hele wedstrijd het betere van het spel, maar vergaten dat in het eerste bedrijf uit te drukken in doelpunten. In de tweede helft lukte dat wel: door twee doelpunten van invaller Hazard won het met 2-0. De Belg maakte overigens met zijn tweede balaanraking van de wedstrijd de 1-0.

Aanstaande zaterdag wacht voor Dortmund de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln en volgende week woensdag komt Ajax op bezoek in het Signal Iduna Park.

TSV 1860 München - Schalke 04 1-0
Schalke 04 kan zich volledig op het seizoen in de Tweede Bundesliga gaan richten na de 1-0 nederlaag op bezoek bij 1860 München. Het beslissende doelpunt werd al na vijf minuten gemaakt door Stefan Lex. Toen Schalke-verdediger Malick Thiaw na rust al snel een rode kaart pakte, leek het zo goed als beslist. Schalke kreeg echter nog een aantal kansen, maar dat gold ook voor 1860 München. Doelpunten zagen we echter niet meer.