Chelsea na penalty's langs Southampton, Arsenal ook door in League Cup

26-10-2021 22:52
5

Chelsea is op het nippertje ontsnapt tegen Southampton in de League Cup. Na negentig minuten voetballen op Stamford Bridge waren er penalty's nodig om een winnaar aan te wijzen. The Blues namen deze beter dan Southampton. Arsenal bekert verder na een 2-0 overwinning op Leeds United.

Chelsea - Southampton 1-1 (4-3 na penalty's)
Het kostte heel veel moeite, maar Chelsea blijft meedoen om de League Cup. Op Stamford Bridge kwamen The Blues niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Southampton, dat er alles aan deed om een gelijkspel over de streep te trekken. Chelsea kwam op voorsprong door Mason Mount, maar Che Adams maakte vlak na rust de 1-1.

In de League Cup volgt er bij een gelijkspel geen verlenging, maar worden er meteen penalty's genomen. Chelsea miste er één, Southampton twee. Daardoor gaan The Blues alsnog door naar de volgende ronde.

Arsenal - Leeds United 2-0
Arsenal mag blijven hopen op succes in de League Cup. The Gunners zijn weer een ronde verder na een solide 2-0 overwinning op Leeds United. Lang ging het gelijk op, maar na rust nam de ploeg van manager Mikel Arteta het heft in handen. Invaller Calum Chambers maakte de 1-0 met zijn eerste balaanraking, de 2-0 werd ietwat gelukkig gemaakt door Edward Nketiah.

Queens Park Rangers - Sunderland 0-0 (1-3 na penalty's)