Prachtige treffers en zinderend slot: NAC verslaat VVV na penalty's

26-10-2021 23:48 Laatste update: 27-10-2021 00:06
60

NAC Breda en VVV-Venlo hebben de eerste dag bekervoetbal van deze week op boeiende wijze afgesloten. In het Rat Verlegh Stadion moesten er penalty's aan te pas komen. Na ruim 120 minuten en doelpunten van Yannick Leliendal en Thom Haye, bleek NAC de beste in de strafschoppenserie.

NAC kwam goed uit de startblokken tegen een flink gewijzigd VVV-Venlo. Jos Luhukay stuurde een veredeld B-elftal de wei in en dat was terug te zien op het veld. NAC vergat echter de score te openen en kreeg aan de andere kant van het veld het deksel op de neus. Leliendal besloot het eens te proberen van afstand en verschalkte Nick Olij op prachtige wijze.

Het spelbeeld bleef na de treffer van Leliendal hetzelfde, maar het lukte NAC maar niet om VVV-keeper Delano van Crooij te passeren. NAC-trainer Edwin de Graaf zag zich genoodzaakt om Haye, die niet helemaal fit was, als invaller het veld op te sturen. Die beslissing betaalde zich vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd uit. Haye legde van afstand aan en zorgde voor de tweede prachtige treffer van de avond.

In de dertig minuten verlenging die volgden op de reguliere speeltijd drong NAC aan, maar het lukte de ploeg uit Breda maar niet om de beslissende treffer te maken. Zo waren invallers Ezechiel Banzuzi en Moise Adilehou nog dichtbij de 2-1. Er waren echter strafschoppen nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Hierin werd Olij de grote held van NAC door twee strafschoppen van VVV te stoppen. Boris van Schuppen scoorde namens NAC met een heerlijke Panenka. NAC bekert verder.