Malen afwezig bij Dortmund: 'Als hij van toilet af is, kan hij weer spelen'

Malen afwezig bij Dortmund: 'Als hij van toilet af is, kan hij weer spelen'

27-10-2021 08:07 Laatste update: 10:32
39

Donyell Malen kampt met een maagdarminfectie, waardoor hij ontbrak bij Borussia Dortmund in de bekerwedstrijd tegen FC Ingolstadt. Trainer Marco Rose stelt dat de Nederlandse aanvaller weer inzetbaar is als hij 'van het toilet af is'.

Afgelopen weekend was Malen gewoon nog van de partij bij het competitieduel met Arminia Bielefeld. Enkele dagen later was de zestienvoudig Oranje-international dus afwezig tegen Ingolstadt. Na afloop van die wedstrijd geeft Rose tekst en uitleg. "Donyell Malen heeft een maagdarminfectie", laat de coach optekenen door Ruhr Nachrichten. "Als Malen van het toilet af is, zou hij hij weer moeten kunnen spelen."

Zonder de 22-jarige spits wist Dortmund een 2-0 overwinning te boeken in de DFB Pokal. Invaller Thorgan Hazard werd de grote man bij Die Borussen, door alle treffers te verzorgen. Het is nog niet duidelijk wie Dortmund in de volgende ronde treft.

Over een week speelt de ploeg van Rose opnieuw tegen Ajax. Eerst neemt Borussia Dortmund het echter in eigen huis op tegen 1. FC Köln. Het treffen met de nummer acht van de Bundesliga staat gepland op zaterdag.