Australische middenvelder Cavallo komt uit kast: 'Ik ben moe van dit dubbelleven'

Australische middenvelder Cavallo komt uit kast: 'Ik ben moe van dit dubbelleven'

27-10-2021 08:28 Laatste update: 08:42
106

Joshua Cavallo is voor zover bekend de allereerste profvoetballer op het hoogste niveau die bekendmaakt dat hij homoseksueel is. In een video op social media doet de middenvelder van Adelaide United zijn verhaal.

"Hallo iedereen", begint de 21-jarige Cavallo bij de clubkanalen van Adelaide. "Ik moet iets persoonlijks aan iedereen vertellen. Ik ben een profvoetballer en ben homoseksueel. Toen ik opgroeide, had ik altijd het gevoel dat ik mezelf moest verstoppen. Ik was namelijk zogenaamd een schande. Alles wat ik wil, is voetballen en gelijk behandeld worden. Ik ben er moe van om dit dubbelleven te leiden. Dit zou ik niemand willen laten ervaren."

"Ik verwachtte dat mensen me anders of slecht zouden behandelen door mijn homoseksualiteit, maar dat is niet zo", gaat Cavallo verder. "Het was fijn om uit de kast te komen en eerlijk te zijn naar iedereen. De steun die ik heb gehad is geweldig. Daardoor vroeg ik me af waarom ik hier zo lang mee gewacht heb. Ik wil mensen laten zien dat het okay is om homo en voetballer te zijn."

"Ik ben blij dat ik nu de echte Joshua Cavallo kan laten zien", stelt hij. "Ik ben Josh Cavallo, een voetballer, en ik ben er trots op homo te zijn", besluit hij zijn boodschap.

Cavallo speelt sinds het begin van dit kalenderjaar voor Adelaide United. De middenvelder veroverde al snel een basisplek, al zat hij ook een aantal wedstrijden op de bank.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie