'Solskjaer op de wip: klachten van Manchester United-spelers over Maguire'

'Solskjaer op de wip: klachten van Manchester United-spelers over Maguire'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 09:35wo 27-10-2021 om 09:35

Ole Gunnar Solskjaer zit op de wip bij Manchester United. Voorlopig krijgt de Noorse manager het vertrouwen, maar in de Engelse media komen steeds meer details naar buiten over een gebrek aan vertrouwen: zo heeft de spelersgroep de nodige klachten, weet The Times.

De Britse ochtendkrant schrijft woensdag over een teambespreking na de harde nederlaag tegen Leicester City (4-2) van anderhalve week geleden. Solskjaer vroeg zijn spelers wat er moest gebeuren om het tij te keren. Meerdere spelers maakten van de gelegenheid gebruik om hun beklag te doen.

Een niet door The Times genoemde speler zette vraagtekens bij de keuze van Solskjaer om Harry Maguire aanvoerder te maken. Vooral de timing zorgt voor onvrede: de verdediger kreeg amper zes maanden na zijn recordtransfer (87 miljoen euro) van Leicester City naar Manchester United de band.

Ook is er kritiek op het selectiebeleid van Solskjaer. Hij zou spelers die slecht presteren niet durven te passeren en spelers die uitblinken op de training te weinig kansen geven. Donny van de Beek kan daarover meepraten. Hij krijgt ook dit seizoen amper kansen van Solskjaer.

Manchester United speelt tot de interlandperiode nog drie wedstrijden. Solskjaer moet volgens Engelse media telkens leveren, anders wordt hij per direct de wacht aangezegd. Afgelopen weekend werd United ontmaskerd door Liverpool, nota bene op Old Trafford (0-5).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws