'Dumfries onder vuur in Italië: Inter is bezorgd en onderzoekt transferopties'

'Dumfries onder vuur in Italië: Inter is bezorgd en onderzoekt transferopties'

27-10-2021 12:29 Laatste update: 12:49
98

Bij Internazionale heersen twijfels over Denzel Dumfries. De van PSV overgenomen rechtsback voldoet nog niet aan de hoge verwachtingen en volgens La Gazzetta dello Sport kijkt de regerend kampioen van Italië naar alternatieven.

Dumfries nam in Milaan het stokje over van Achraf Hakimi, maar de Oranje-international is na tweeënhalve maand nog geen volwaardige opvolger gebleken. Het bestuur van Inter en trainer Simone Inzaghi kijken daardoor om zich heen: Cagliari-verdediger Nahitan Nández is een optie in de winter. Overigens benadrukt de roze sportkrant dat Dumfries nog moet acclimatiseren en de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw leven en nieuwe manier van spelen. 

Het optreden van Dumfries, zondagavond in de Derby d'Italia tegen Juventus (1-1) was 'rampzalig', schrijft La Gazzetta. Het leverde hem veel haatberichten op via Instagram. De verwachting is dat de oud-PSV'er woensdagavond tijdens Empoli - Inter een nieuwe kans krijgt van Inzaghi, maar de clubleiding heeft de achterdeur opengezet voor een nieuwe rechtsback.

Nández geldt als belangrijkste optie: de Uruguayaanse vleugelverdediger was afgelopen zomer ook dicht bij een overstap naar Inter, maar Cagliari werkte niet mee. De Nerazzurri wendden zich vervolgens tot Dumfries. Ook de naam van Sampdoria-speler Bartosz Bereszynski valt. Matteo Darmian is de andere rechtsback die Inzaghi al tot zijn beschikking heeft.