Vrees bij Feyenoord voor uitduel bij Union Berlin: 'We maken ons wel zorgen'

Vrees bij Feyenoord voor uitduel bij Union Berlin: 'We maken ons wel zorgen'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 14:20wo 27-10-2021 om 14:20

Toon van Bodegom, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Feyenoord, maakt zich zorgen over het uitduel bij Union Berlin. Van Bodegom vreest voor nieuwe ongeregeldheden door Rotterdamse supporters, wat het imago van de club verder zou beschadigen.

Het is de laatste maanden onrustig bij Feyenoord. Woensdag werd bekend dat algemeen directeur Mark Koevermans vertrekt vanwege Feyenoord-fans die onder meer ruiten een aantal maanden geleden ingooiden. Toen Union op bezoek kwam in De Kuip ging het ook mis: Feyenoord-supporters vielen de leiding van de Duitse club aan. Van Bodegom houdt zijn hart al vast voor het uitduel in Berlijn. "We maken ons in deze context wel zorgen of het goed gaat lopen. We willen graag een oproep doen aan supporters om zich te gedragen in Berlijn. Anders zal het de club schaden", stelt hij.

Toch besloot Feyenoord om kaarten af te nemen voor de wedstrijd tegen Union. Dat heeft meerdere redenen. "We kijken ook graag naar de positieve kant", stelt Van Bodegom. "We hebben niet alleen maar supporters die voor ongeregeldheden zorgen. We hebben ook heel veel positieve en fijne fans. De keuze voor de kaarten is ook al in een veel eerder stadium gemaakt."

Voorkomen van rellen
Hoe kan Feyenoord überhaupt voorkomen dat er rellen uitbreken waar de club de lasten van draagt? "Dit is een breed maatschappelijk probleem", antwoordt vicevoorzitter Gérard Moussault. "Dit zijn in ieder geval geen supporters. We zien nu dat er mensen betrokken bij zijn die helemaal niets met Feyenoord te maken hebben. We zien het ook gebeuren in Den Haag en bij politici, dat zijn ongrijpbare elementen. De grootste ellende komt niet uit een supportersgroep, maar uit een groep die niet aan Feyenoord is gelieerd. Dit gaat om de uitwassen. We moeten niet iedereen over een kam gaan scheren, want dat is gewoon niet zo." 

"We zullen het samen moeten aanpakken", gaat Moussault verder. "Feyenoord neemt zijn verantwoordelijkheid, maar we zijn ook aangewezen op de steun van de overheid. Dit vergt een bredere aanpak."

Stadionverboden alleen zijn niet genoeg om dit probleem te tackelen, ziet Moussault. "Laten we in godsnaam op landelijk niveau de handen ineen slaan. Als club moeten we baas in eigen huis kunnen zijn, maar daar hebben we op dit moment niet de middelen voor. Daar zou een voetbalwet zeer welkom bij zijn. Op het punt van handhaving hebben we hulp van de overheid nodig. Je kan niet altijd voorkomen dat mensen met een stadionverbod toch binnenkomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws