Voetbal International: Ajax komt woensdag met contractnieuws over Álvarez

Voetbal International: Ajax komt woensdag met contractnieuws over Álvarez

27-10-2021 16:07 Laatste update: 16:57
50

Ajax komt woensdag met contractnieuws over Edson Álvarez. Voetbal International meldt dat de Mexicaan (24) zijn handtekening gaat zetten onder een nieuw contract tot medio 2025.

Álvarez is na een moeizame start uitgegroeid tot een onmisbare schakel in Amsterdam en wordt beloond voor zijn spectaculaire ontwikkeling. Ajax gaat zijn contract opwaarderen en met één jaar verlengen, tot medio 2025, aldus VI. Álvarez kwam in 2019 voor vijftien miljoen euro over van Club América.

Ajax had afgelopen zomer een slordige twintig miljoen euro van het geïnteresseerde Stade Rennes kunnen vangen, terwijl Valencia in een eerder stadium ook lonkte naar de Mexicaan. El Machín bleef echter in Amsterdam en gaat ook de komende periode nergens heen.

Álvarez werd in eerste instantie gehaald als opvolger van Matthijs de Ligt, maar had de tijd nodig om zijn draai te vinden. Mede door de wetgeving in Nederland moest hij lange tijd gescheiden van zijn gezin leven. In de loop van het vorige seizoen bewees de 43-voudig international zijn waarde als controleur.