'Kans is groot dat vijf wissels ook na het corona-tijdperk blijven toegestaan'

'Kans is groot dat vijf wissels ook na het corona-tijdperk blijven toegestaan'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 18:43wo 27-10-2021 om 18:43

Laatste update: woensdag 27 oktober 2021 om 18:51wo 27-10-2021 om 18:51

Clubs mogen in de toekomst vermoedelijk niet drie, maar vijf spelers blijven wisselen tijdens een wedstrijd. De maatregel werd in 2020 ingevoerd vanwege de coronacrisis, maar is goed bevallen.

Spelregelcommissie IFAB ontving woensdag een voorstel om de regel van vijf wissels permanent te maken. Het voorstel geniet veel steun, weet The Times. Hoewel nationale bonden en competities uiteindelijk zelf de knoop doorhakken, zal er worden aangedrongen om één lijn te hanteren.

Onder meer in de Eredivisie en de Europese toernooien zijn ook dit seizoen vijf wissels toegestaan. De Premier League vormt een uitzondering, maar daar is het nodige om te doen. Onder meer Manchester City-manager Pep Guardiola noemde het 'belachelijk' dat alleen in de Engelse competitie slechts drie keer mag worden gewisseld.

"Het voorstel om vijf wissels permanent te maken geniet veel steun", zegt een bron tegen The Times. "De kans is groot dat er in maart definitief een klap op wordt gegeven tijdens de algemene vergadering van de IFAB."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws