Pijnlijke nederlaag Juve in slotseconden, Atalanta wint wel

27-10-2021 20:32
10

Juventus heeft woensdag een even late als pijnlijke nederlaag geleden in de Serie A. Met Matthijs de Ligt in de basis werd met 1-2 verloren van Sassuolo. Marten de Roon en Teun Koopmeiners hadden meer succes met Atalanta Bergamo.

Juventus - Sassuolo 1-2
Juventus speelde zondag met pijn en moeite gelijk tegen Internazionale, maar leek wel degelijk aan de beterende hand de voorbije weken. Daar was in het thuisduel met Sassuolo echter weinig van te zien. De ploeg van coach Massimiliano Allegri speelde weinig klaar, al raakte Paulo Dybala nog wel de paal. Het was één van de weinige kansen. Kort voor rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. De Ligt kon niet voorkomen dat Davide Frattesi scoorde na een vlotte aanval.

In de tweede helft ging Juventus op zoek naar de gelijkmaker. Dybala was andermaal gevaarlijk, maar doelman Andrea Consigli bracht redding. Een kwartier voor tijd was het wel raak: Weston McKennie kopte de verdiende gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Juve leek door te willen drukken, maar Sassuolo hield stand. In de allerlaatste seconden sloegen de bezoekers zelfs genadeloos toe: 1-2. Juve blijft steken op de zesde plek met vijftien punten. Dat zijn er dertien minder dan koploper AC Milan.

Sampdoria - Atalanta Bergamo 1-3
Bij Atalanta stond De Roon opnieuw in de defensie en ook Koopmeiners verscheen aan de aftrap tegen Sampdoria. De thuisploeg kwam na elf minuten op voorsprong via Francesco Caputo, maar Duván Zapata kopte al snel de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Davide Zappacosta. Dat recept werd na 21 minuten nogmaals van stal gehaald: opnieuw kopte Zapata raak op aangeven van Zappacosta: 1-2. La Dea verzuimde verder uit te lopen, maar hield wel de overhand. In blessuretijd zorgde Josip Ilicic voor het slotakkoord.