Twente kan zich penaltymisser Van Wolfswinkel permitteren en bekert door in Oss

27-10-2021 20:35
30

Een weinig overtuigend spelend FC Twente heeft zich op de vroege woensdagavond bij de laatste 32 van de KNVB Beker geschaard. De Tukkers traden in Oss aan tegen OSS '20 en hadden genoeg aan een vroege afstandsknal én een late intikker van Ramiz Zerrouki.

Beide teams trapten om 18.45 uur af in het Frans Heesen Stadion van TOP Oss. De nummer twee van de Derde Divisie Zondag verstopte zich niet, maar kon niet voorkomen dat het vroeg op achterstand kwam. Zerrouki won na een kwartier spelen zijn duel, probeerde het vanuit de tweede lijn en liet doelman Rick van der Leest kansloos: 0-1.

Twente probeerde nog voor rust verder afstand te nemen, maar het bleef bij die 0-1 tussenstand. Ricky van Wolfswinkel kreeg een uitgelezen kans om zijn goaltje mee te pikken, maar zijn strafschop eindigde over het doel van Van der Leest. Niet lang daarna moest Lars Unnerstall zelfs handelend optreden, om de gelijkmaker van de Brabanders te voorkomen.

Ook in de tweede helft was het ploeteren geblazen voor de Tukkers. Van Wolfswinkel had niet zijn avond en de ingevallen Denilho Cleonise deed kort voor tijd te weinig met zijn mogelijkheid om het duel definitief te beslissen. Trainer Bertran Kreekels en zijn mannen mochten nog tot de laatste minuut de hoop op een stuntje koesteren, maar FC Twente trok de krappe voorsprong uiteindelijk over de streep. Sterker nog: in de extra tijd werd het nog 0-2, nadat Daan Rots vrij baan kreeg en het bevrijdende doelpunt aan de meegelopen Zerrouki gunde.