Weer klap voor Koeman: Barça verliest door missers Dest en Memphis

Weer klap voor Koeman: Barça verliest door missers Dest en Memphis

27-10-2021 20:53 Laatste update: 20:54
142

De problemen voor FC Barcelona en Ronald Koeman worden alsmaar groter. De Catalanen gingen woensdag met 1-0 onderuit bij Rayo Vallecano, mede door een gemiste penalty van Memphis Depay.

Koeman kon tegen Rayo Vallecano geen beroep doen op onder meer Frenkie de Jong, Pedri en Ansu Fati. De Nederlander gunde Sergio Agüero zijn basisdebuut, terwijl onder meer Philippe Coutinho ook aan de aftrap verscheen. Al snel bleek dat Barcelona opnieuw geen makkelijke avond tegemoet ging. De eerste gevaarlijke momenten vonden voor het doel van Marc-André ter Stegen plaats. 

Na een halfuur werd de opdracht voor Barça alleen maar moeilijker. Radamel 'El Tigre' Falcao stuurde Gerard Piqué het bos in en schoot de 1-0 binnen. Sergiño Dest kreeg, net als tegen Real Madrid, een enorme kans om wat terug te doen, maar na een goede actie van Memphis schoot hij van dichtbij over. Veel meer lieten de Catalanen voor rust niet zien.

In de tweede helft was Nico González, één van de spaarzame lichtpuntjes aan Barça-zijde, dichtbij na een goede loopactie, maar weer mocht het niet zo zijn. Ook Agüero wist de trekker tot twee keer toe niet over te halen, waardoor de tijd begon te dringen voor het moeizaam spelende Barcelona. Óscar leek de geplaagde Catalanen de helpende hand toe te steken, toen hij Memphis twintig minuten voor tijd liet struikelen in het strafschopgebied. De Nederlander mocht aanleggen vanaf elf meter, maar doelman Stole Dimitrievski keerde zijn inzet.

Het bleek een bijzonder dure misser. Barcelona probeerde het nog wel en kreeg in de acht minuten tellende blessuretijd zelfs nog twee mogelijkheden, maar het bleef bij 1-0. Barcelona raakt daardoor alsmaar verder achterop in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Koeman blijft steken op plek negen. Voor de voormalig bondscoach van Oranje zal de druk alleen maar toenemen.