Pijnlijke uitschakeling voor drie Bayer-Nederlanders, ondanks goal Frimpong

Pijnlijke uitschakeling voor drie Bayer-Nederlanders, ondanks goal Frimpong

27-10-2021 20:51
5

Jeremie Frimpong heeft zijn eerste Bayer Leverkusen-doelpunt gemaakt, maar dat heuglijke feit is overschaduwd door een pijnlijke uitschakeling in de DFB-Pokal. Tweede Bundesliga-middenmoter Karlsruher SC bleek woensdagavond te sterk voor Die Werkself.

Bayer Leverkusen begon met Frimpong en Mitchel Bakker als backs en zag ook Daley Sinkgraven kort voor tijd nog invallen. De nummer vier van de Bundesliga moest vrijwel direct na de aftrap al in de achtervolging, na de vroege 0-1 van Lucas Cueto. In de openingsfase van de tweede helft werd de stand echter gelijkgetrokken door Frimpong, die combineerde met Amine Adli en doelman Marius Gersbeck in de verre hoek passeerde: 1-1.

Weer tien minuten later liep Bayer echter opnieuw achter de feiten aan, nadat doelman Lukás Hrádecky een black-out kreeg. De Fin leverde de bal in bij Kyoung Rok Choi en de Zuid-Koreaan profiteerde dankbaar met een schot in de korte hoek: 1-2. Daar bleef het ook bij, waardoor het bekeravontuur van de verliezend finalist van 2020 er nu al op zit.