Vijf Eredivisie-clubs overleven 20.00 uur-klusje in de KNVB Beker

27-10-2021 21:53 Laatste update: 22:51
26

De vijf Eredivisie-clubs die om 20.00 uur aan hun bekeravontuur begonnen, zijn allemaal door. De ene club deed dat met wat meer moeite dan de andere, maar Fortuna Sittard, sc Heerenveen, NEC, Go Ahead Eagles en Sparta mogen zich in de volgende ronde melden.

Fortuna Sittard-TOP Oss 3-0
Fortuna Sittard is in de Eredivisie aan de beterende hand en maakte woensdag tegen TOP Oss voor rust al het verschil. Mats Seuntjens en George Cox legden in het laatste kwartier van de eerste helft de basis voor een solide bekerzege. De nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie wist vijf minuten na rust definitief dat het zich volledig op de competitie kan richten: Cox maakte zijn tweede van de avond en legde de 3-0 eindstand vast.

AFC-sc Heerenveen 1-2
Heerenveen draait juist moeizaam in de competitie en hikte lange tijd tegen een voortijdige bekeruitschakeling in Amsterdam aan. Dalian Maatsen kopte Tweede Divisie-topclub AFC al vroeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en die stand bleef lange tijd op de borden staan. Henk Veerman en Filip Stevanovic zorgden er in het slotkwartier echter voor dat Heerenveen alsnog opgelucht adem kon halen.

VV Capelle-NEC 0-3
NEC speelt zijn komende thuiswedstrijden in een leeg stadion, maar mocht woensdag aantreden op een goed gevuld Sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel. De Nijmegenaren zaten dankzij Elayis Tavsan al snel op het goede spoor: doordat Tavsan in de openings- én de slotfase van de eerste helft scoorde, stond er bij rust een geruststellende 0-2 voorsprong op het bord. Ole Romeny zorgde na een uur spelen voor de kers op de taart.

Almere City-Go Ahead Eagles 0-2
Het vorig seizoen uit de Keuken Kampioen Divisie gepromoveerde Go Ahead Eagles trad weer in Almere aan. De ploeg van Gertjan Verbeek presteert teleurstellend in de competitie en kon ook niet verrassen tegen de gasten uit Deventer. Luuk Brouwers – zondag matchwinner tegen Vitesse – benutte opnieuw een penalty en Iñigo Cordóba tekende twintig minuten tijd voor de 0-2 eindstand.

GVVV-Sparta 0-2
Ook Sparta bekerde door, maar bleef nog lang in spanning zitten tegen GVVV. De eerste treffer op Sportpark Panhuis in Veenendaal viel pas na een uur spelen: Mario Engels hielp De Kasteelheren aan een voorsprong. GVVV bleef tot vlak voor tijd in de race, totdat invaller Vito van Crooij een vrije trap onder de muur door schoot: 0-2.