Koeman vindt nederlaag niet terecht en wijst weer naar moeilijke situatie Barça

Koeman vindt nederlaag niet terecht en wijst weer naar moeilijke situatie Barça

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 21:57wo 27-10-2021 om 21:57

Ronald Koeman erkent dat FC Barcelona door een moeilijke periode gaat, maar de nederlaag tegen Rayo Vallecano vindt hij niet terecht. De Nederlandse trainer oordeelt dat zijn ploeg zichzelf in de vingers sneed (1-0).

"Ik denk dat we de eerste vijftien minuten problemen hadden om in de wedstrijd te komen, maar vanaf dat moment hebben we de controle gehad", zegt Koeman na afloop op de persconferentie. "We hebben kansen gehad en dat is goed, maar we hadden moeten scoren. Dat zou ons een boost hebben gegeven, want we voelden ons superieur. Nu nemen de twijfels toe, dat is normaal."

Koeman kan de gemiste kansen niet verklaren. Onder meer Sergiño Dest kreeg een enorme mogelijkheid, terwijl Memphis Depay een strafschop miste. "Over het team mag ik niet klagen. We verliezen niet door een slechte houding of slecht spel. Gezien de kansen die we hebben gehad, is het resultaat niet eerlijk", stelt de Nederlander, die verder achterop raakt in de Spaanse titelstrijd met Barça. "Misschien hebben andere clubs meer gebalanceerde en fysiek sterkere selecties, maar we hebben laten zien dat we met ze kunnen concurreren. Pech, blessures, het zijn allemaal excuses."

"We hebben een goed niveau laten zien, maar het is niet genoeg", vervolgt Koeman, die nogmaals wijst op de moeilijke situatie van de club. "Het gaat niet goed met Barcelona, het team is de balans kwijtgeraakt. We zijn belangrijke spelers verloren. De afgelopen jaren zijn onze rivalen sterker geworden en daar zijn wij niet toe in staat geweest."

Spaanse media schrijven na de nederlaag dat de positie van Koeman langzaam onhoudbaar wordt. Er wordt zelfs gespeculeerd over een snel ontslag. "Ik weet niet of mijn baan in gevaar is", reageerde de ex-bondscoach van Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws