FC Groningen-reserves grijpen hun kans en dragen bij aan ruime 4-0 bekerzege

27-10-2021 22:47
12

FC Groningen won zondagavond weer eens een competitieduel en heeft woensdagavond in de KNVB Beker nog meer vertrouwen getankt. De Trots van het Noorden stuurde het bezoekende Helmond Sport met een 4-0 nederlaag terug naar Noord-Brabant.

Trainer Danny Buijs gaf een aantal vaste waarden rust en stelde Romano Postema en Daleho Irandust op in de aanval. De twee grepen hun kans in de basis met beide handen aan. Postema scoorde na een kleine twintig minuten op aangeven van Irandust en direct daarna waren de rollen omgekeerd: na geklungel van Maxime de Bie was het Postema die Irandust in stelling bracht, met de 2-0 tot gevolg.

Nog in de eerste helft werd het ook nog 3-0: de verdediging van Helmond Sport ging weer niet vrijuit en het was opnieuw Postema die kon profiteren. Halverwege werden er liefst zes nieuwe spelers ingebracht door de nummer vijftien van de Eredivisie en zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Jörgen Strand Larsen was één van hen en de Noor liet zich direct gelden: na voorbereidend werk van Damil Dankerlui kon Strand Larsen ongehinderd de eindstand op 4-0 bepalen.