Frustrerende post-Clásico-avond voor Real Madrid: vier (!) koplopers in La Liga

27-10-2021 23:20
13

De Primera División heeft na woensdagavond liefst vier koplopers. Real Madrid verzuimde tegen Osasuna te profiteren van het puntenverlies van Sevilla eerder op de dag en staat nu samen met Real Sociedad, Sevilla en Real Betis op 21 punten.

Real Madrid pikte in eigen huis de draad weer op na de gewonnen Clásico, maar kon geen bres slaan in de organisatie van de Baskische tegenstander. Éder Militão en Vinícius Júnior kregen voor rust de grootste kansen, maar doelman Sergio Herrera stond paraat voor Osasuna.

Vlak na rust werd aan beide kanten het aluminium geraakt. Ezequiel Ávila en Karim Benzema kwamen in de buurt van een openingsdoelpunt, maar hadden allebei geen geluk. Een 0-0 bleek uiteindelijk onafwendbaar: Casemiro verraste Herrera nog met een inzet van halverwege het veld, maar zijn verdienstelijke schot van grote afstand ging net over.

De ploeg van Carlo Ancelotti voegt zich hierdoor bij het viertal koplopers in Spanje. Real Betis heeft overigens al één wedstrijd meer gespeeld en Real Sociedad speelt donderdag nog zijn elfde wedstrijd tegen Celta de Vigo: Real Madrid en Sevilla hebben nog een inhaalrondje tegoed.