FC Barcelona bevestigt: Ronald Koeman ontslagen na midweekse nederlaag

FC Barcelona bevestigt: Ronald Koeman ontslagen na midweekse nederlaag

28-10-2021 00:04 Laatste update: 12:07
384

De midweekse nederlaag bij Rayo Vallecano heeft Ronald Koeman alsnog de kop gekost. Zijn dagen als FC Barcelona-trainer geteld, heeft de Catalaanse club bevestigd.

Na het verlies in Vallecas wist Mundo Deportivo al te melden dat er intern gesproken zou worden over de positie van Koeman. Dat crisisberaad is in het nadeel van de Nederlander uitgepakt. Diario SPORT was er als eerste bij en vervolgens meldden alle andere Spaanse media dat het einde verhaal zou zijn.

Barça heeft het nieuws inmiddels bevestigd in een bondig statement. 'FC Barcelona neemt afscheid van Ronald Koeman als trainer van het eerste team. President Joan Laporta heeft hem op de hoogte gebracht van het nieuws', klinkt het. 'Barcelona wil hem graag bedanken voor bewezen diensten en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.' Donderdag zal er afscheid worden genomen van de selectie.

Koeman leek begin deze maand al zijn koffers te kunnen pakken, maar mocht na een 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid toch nog aanblijven tot na de interlandperiode. Sindsdien werd er gewonnen van Valencia en Dinamo Kiev, maar de nederlagen tegen aartsrivaal Real Madrid en Rayo Vallecano zijn Koeman dan toch fataal geworden.

De toenmalig Oranje-bondscoach stapte in medio 2020 in, na een blamerende 8-2 nederlaag tegen Bayern München onder voorganger Quique Setién. Barça zette het mes in de selectie en liet onder meer Luis Suárez gaan. Na een moeizame start van het seizoen krabbelde Barcelona op en won het de Copa del Rey, al kwam men uiteindelijk zeven punten tekort voor de titel. Na het seizoen twijfelde Laporta al openlijk aan de toekomst van Koeman en na het ingrijpende vertrek van Lionel Messi werden de verhoudingen er niet beter op. Barça staat nu na tien speelrondes negende in La Liga, op zes punten van koplopers Real Madrid, Sevilla, Real Betis en Real Sociedad.