Spaanse media: Barcelona bereikt persoonlijk akkoord, Xavi volgt Koeman op

Spaanse media: Barcelona bereikt persoonlijk akkoord, Xavi volgt Koeman op

28-10-2021 10:58 Laatste update: 13:13
131

Xavi Hernández en FC Barcelona zijn eruit: de huidige trainer van Al-Sadd volgt Ronald Koeman vrijwel zeker op in Camp Nou. Dat melden Spaanse media.

Xavi zou ingestemd hebben met een meerjarig contract. Hij wordt de opvolger van Koeman, die na de nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) de wacht werd aangezegd door clubpresident Joan Laporta. Hij ziet in Xavi de ideale opvolger van de Nederlandse trainer. De gesprekken werden enkele dagen geleden al geopend.

Nu er een persoonlijk akkoord is met Xavi, moet Barcelona overeenstemming zien te bereiken met Al-Sadd. De Qatarese club heeft recht op een afkoopsom van één miljoen euro. Een 'Barça-clausule' is er niet. Xavi krijgt in Camp Nou gezelschap van assistenten Óscar Hernández - zijn broer - en Sergio Alegre. Iván Torres gaat aan de slag als fysiektrainer.

De verwachting is dat Barcelona de komst van Xavi donderdag al officieel gaat maken. Het is echter de vraag of de voormalige middenvelder meteen naar Catalonië komt. Albert Capellas leidt donderdag de training en Sergi Barjuán, trainer van Barça B, zit vermoedelijk op de bank tegen Alavés (zaterdag).

Op dit moment ligt het voor de hand dat Xavi tijdens de interlandperiode van begin november gaat instappen. Frenkie de Jong, Sergiño Dest, Memphis Depay en Luuk de Jong krijgen dan te maken met één van de grootste spelers uit de clubgeschiedenis.