'Grote schoonmaak in Barcelona: na Koeman moet ook De Jong het veld ruimen'

'Grote schoonmaak in Barcelona: na Koeman moet ook De Jong het veld ruimen'

28-10-2021 11:40 Laatste update: 17:15
154

FC Barcelona wil na het ontslag van Ronald Koeman ook af van Luuk de Jong. Dat meldt Diario Sport. De gehuurde spits (31) lijkt geen toekomst meer te hebben in Camp Nou.

De Jong maakte in de laatste uren van de zomerse transferperiode de overstap van Sevilla naar Barcelona. Koeman was een groot voorstander van zijn komst, maar nu de trainer is ontslagen valt ook de fundament onder het Camp Nou-verblijf van De Jong weg.

Barcelona wil de oud-spits van De Graafschap, FC Twente, Borussia Mönchengladbach, Newcastle United en PSV zo snel mogelijk van de hand doen. Het ligt niet voor de hand dat De Jong terugkeert naar Sevilla, waardoor de Catalaanse grootmacht zelf op zoek moet naar een alternatief. In de zomer had de Turkse topclub Besiktas verregaande interesse.

De Jong heeft sinds zijn komst niet kunnen overtuigen in Barcelona. De teller is blijven steken op één doelpunt, eind september tegen Levante. Vorige week maakte hij tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev een slechte beurt door meerdere kansen te missen. En als pinchhitter verliep het ook niet naar wens tegen Real Madrid en Rayo Vallecano.

Volgens Diario Sport zal De Jong in de 'komende dagen' op de hoogte worden gesteld van de koerswijziging. Xavi Hernández wordt zo goed als zeker de opvolger van Koeman. De Jong kan in januari van club wisselen.