PSV-talent (16) maakt indruk: 'Op het moment dat PSV kwam, heb ik niet getwijfeld'

PSV-talent (16) maakt indruk: 'Op het moment dat PSV kwam, heb ik niet getwijfeld'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 13:28do 28-10-2021 om 13:28

Emmanuel van de Blaak steekt zijn neus aan het venster bij PSV. De verdediger moet nog zeventien worden, maar is blij dat hij al een vaste waarde is in het tweede team van trainer Ruud van Nistelrooy.

De zestienjarige Van de Blaak debuteerde dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong PSV en maakt indruk: niet voor niets deed Van Nistelrooy al negen keer een beroep op de verdediger. "Onze uitslagen met Jong PSV zijn nog wisselvallig, maar we zetten mooie stappen als team", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Dat hij nog niet alles speelt, heeft te maken met zijn leeftijd: Van de Blaak heeft zijn energie ook nodig voor het behalen van zijn havo-diploma. "Voor nu vind ik het een mooie combinatie", zegt het toptalent, dat twee jaar geleden door PSV werd weggeplukt bij Willem II. "Op het moment dat PSV kwam, heb ik niet getwijfeld omdat je daar met en tegen de top van Nederland speelt. Bovendien vonden mijn ouders en ik het plan en de manier waarop we werden ontvangen professioneel en warm."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws