Ajax komt met nieuws: Onana mag weer met het eerste elftal meetrainen

Ajax komt met nieuws: Onana mag weer met het eerste elftal meetrainen

28-10-2021 14:03 Laatste update: 15:10
222

Andre Onana traint vanaf donderdag weer mee met het eerste elftal van Ajax. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De goalie uit Kameroen hoeft zich derhalve niet meer te melden bij Jong Ajax en sluit bij de groep van Erik ten Hag aan.

Onana mocht vanaf 4 september weer trainen na zijn dopingschorsing, maar moest van Ajax bij het beloftenelftal van trainer John Heitinga aansluiten. Daar is een week voor het aflopen van zijn schorsing, op 4 november, verandering in gekomen. De doelman is weer welkom bij het eerste elftal en zal daar de concurrentiestrijd aan kunnen gaan met Remko Pasveer en Jay Gorter.

Op de website van Ajax legt Marc Overmars uit waarom de club die beslissing heeft genomen. "Het was voor ons duidelijk dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken, maar dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Ik heb zijn positie duidelijk gemaakt, maar toen kregen we het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen moest missen. De situatie van Ajax is het allerbelangrijkst en daarom is het goed dat Andre weer naar het eerste elftal gaat."

Erik ten Hag sluit zich bij de directeur voetbalzaken aan. "Niemand is blij met de situatie die ontstond door de schorsing. Maar we moeten ook niet naïef zijn: Andre is een geweldige keeper die veel betekend heeft voor Ajax en hij is fit. Vanaf begin september traint hij mee bij Jong Ajax en dat doet hij vol overtuiging. Het is belangrijk voor Ajax dat we een brede en goede selectie hebben en daarin is ruimte voor Andre. Vanaf vandaag (donderdag, red.) is hij terug bij het eerste elftal."

Het lijkt er dus niet op dat de goalie uit Kameroen bij zal gaan tekenen in Amsterdam en dat deze beslissing uit nood geboren is. Naar verluidt is Internazionale dicht bij een transfervrij akkoord met Onana, die in de zomer van 2022 kan gaan en staan waar hij wil. Dat is tegen het zere been van veel Ajax-fans.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie