FC Groningen kondigt laatste saluut aan afgezwaaide Arjen Robben aan

FC Groningen kondigt laatste saluut aan afgezwaaide Arjen Robben aan

28-10-2021 17:39
33

FC Groningen gaat Arjen Robben nog één keer in het zonnetje zetten. De 86-voudig Oranje-international beëindigde afgelopen zomer definitief zijn carrière, nadat hij vorig seizoen een comeback maakte in het groen-witte shirt van zijn jeugdliefde: Robben zal op zondag 7 november officieel uitgezwaaid worden, voorafgaand aan het thuisduel met RKC Waalwijk.

De linkspoot uit Bedum verruilde FC Groningen in 2002 voor PSV en was al gestopt toen hij achttien jaar later toch weer bij De Trots van het Noorden ging spelen. Dat deed hij met wisselend succes: Robben liep tijdens het eerste competitieduel met PSV direct een blessure op en kwam uiteindelijk tot zeven officiële optredens. Bovendien kon hij door de vorig seizoen geldende coronamaatregelen niet één keer in een volle Euroborg spelen.

Op 7 november neemt hij nog één keer afscheid van zijn club. Robben en zijn gezin zijn tijdens FC Groningen-RKC Waalwijk te gast en kunnen 'een speciaal eerbetoon' tegemoetzien, kondigt FC Groningen aan. Er zal in elk geval een ereronde plaatsvinden, voorafgaand aan de aftrap om 12.15.