Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

28-10-2021 18:39 Laatste update: 18:45
42

De Oranje Leeuwinnen kunnen toewerken naar het EK van 2022, waarin ze hun in 2017 veroverde titel mogen verdedigen. Tijdens de loting in Manchester zijn Zweden, Zwitserland en Rusland als tegenstanders uit de koker gekomen in Poule C.

Zweden is de hoogst aangeschreven tegenstander: de verliezend finalist van de recente Olympische finale stond in 2019 al tegenover Oranje in de halve WK-finale. Jackie Groenen schoot Nederland toen in de verlenging naar de eindstrijd. Ook tijdens het gewonnen EK in eigenland kwam Nederland tegenover Zweden te staan. De Leeuwinnen troffen Rusland en Zwitserland echter nog nooit op een eindtoernooi.

Het volgende EK wordt tussen 6 en 31 juli 2022 in Engeland gehouden. Het toernooi stond oorspronkelijk gepland voor 2021, maar moest na de uitbraak van het coronavirus en het verplaatsen van de Olympische Spelen in Tokio met één jaar uitgesteld worden.

Nederland zal de drie poulewedstrijden in Sheffield en Leigh afwerken. Als de knock-outfase wordt gehaald, is Frankrijk, Italië, België of IJsland de volgende tegenstander.