Cambuur bekert verder na simpele avond tegen amateurs van Ajax op De Toekomst

28-10-2021 20:33
27

Een simpele avond voor SC Cambuur op bezoek op De Toekomst. Tegen de amateurs van Ajax wist de ploeg van trainer Henk de Jong vijf keer het net te vinden: 0-5.

De amateurs van Ajax hielden in het eerste kwart van de wedstrijd knap stand tegen de ploeg uit de Eredivisie, maar daarna ging het mis. Xamm Flemming zorgde er met een eigen doelpunt voor dat de gasten uit Leeuwarden de voorsprong pakten en dat was meteen het moment dat de wedstrijd gespeeld was. Cambuur ging op jacht naar meer treffers en wist die ook al snel te vinden.

Nog voor rust stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord. Filip Krastev zorgde - op heel gelukkige wijze - voor de tweede Cambuur-treffer. Hij wilde de bal inschieten na een overstapje van Roberts Uldrikis, maar raakte de bal compleet verkeerd. Deze ging recht omhoog, maar daardoor kon Krastev de bal wel over Ajax-keeper Ruben Zandwijken koppen. Erik Schouten maakte zeven minuten voor rust de 0-3.

De Jong greep de ruime voorsprong aan om na de rust flink te wisselen. Zo bleven David Sambissa, Issa Kallon en Mees Hoedemakers in de kleedkamer achter. De voet ging wat van het gaspedaal bij de uitploeg, die er nog wel twee wist te maken in het vervolg van de wedstrijd. Door een eigen doelpunt van Stefan Smal werd het 0-4, Nick Doodeman zorgde voor het slotakkoord door de 0-5 te maken.

Door de overwinning gaat Cambuur aanstaande zaterdag in de koker voor de loting. Deze zal rond de klok van elf uur, na de wedstrijden in de Eredivisie, plaatsvinden.