Einde bekeravontuur: Willem II laat zich in Waalwijk afbluffen door 'RKC B'

Einde bekeravontuur: Willem II laat zich in Waalwijk afbluffen door 'RKC B'

28-10-2021 22:47
53

Voor Willem II zit het bekertoernooi er alweer op. Op bezoek bij streekgenoot RKC Waalwijk - dat speelde met een B-elftal - werd kansloos met 3-0 verloren. Het zorgde voor groot feest in het geel-blauwe kamp.

De keuzes van RKC-trainer Joseph Oosting lieten bij menig supporter de wenkbrauwen fronsen. Hij stuurde een (bijna) compleet ander elftal de wei in ten opzichte van de Eredivisie-wedstrijd van vorige week tegen Sparta Rotterdam. Alleen Saïd Bakari stond tegen de Rotterdammers ook in de basis.

De beslissing van Oosting om een B-elftal de wei in te sturen werkte echter motiverend voor de ploeg uit Waalwijk. Verdedigend stond het goed, waardoor de vleugelspelers van Willem II niet in de diepte weggestuurd konden worden. RKC counterde bij balverlies van Willem II goed en creëerde een aantal mogelijkheden. Halverwege de eerste helft leverde het een treffer op via Ilias Bel Hassani, die de kans kreeg van Oosting.

Willem II-trainer Fred Grim, die zijn vaste basis wél het veld op stuurde, was duidelijk niet tevreden. Zijn wissels na de rust brachten echter niet het gewenste effect. binnen vijf minuten verdubbelde Finn Stokkers de score namens de Waalwijkers. Willem II probeerde vervolgens wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg wist geen vuist te maken.

De wedstrijd werd uiteindelijk definitief in het voordeel van de thuisploeg beslist door Bakari, die zorgde voor de 3-0. RKC gaat zaterdag in de koker voor de volgende ronde, Willem II vertrekt met de staart tussen de benen weer naar Tilburg.