VAR zaait verwarring, rood Simeone: Levante in laatste minuten naast Atlético

28-10-2021 23:23 Laatste update: 23:23
10

Atlético Madrid heeft dure punten verspeeld in de strijd om de titel in de Primera División. Op bezoek bij Levante gooide de ploeg van Diego Simeone in de laatste minuten een voorsprong in de prullenbak na een zeer opvallend VAR-moment: 2-2. Dat maakte Simeone al niet meer mee op het veld, hij kreeg een rode kaart.

In een felle wedstrijd met twee teams die niet bang waren om er hard in te vliegen, kwam Atlético al binnen het kwartier op een 0-1 voorsprong. Antoine Griezmann maakte zijn eerste treffer voor Atlético in de Primera División na zijn terugkeer. De Fransman dook op bij de tweede paal en kopte de bal achter een kansloze Aitor Fernández.

Makkelijk ging het vervolgens niet voor Atlético, dat het erg lastig had met het stug verdedigende Levante. De thuisploeg kwam in de tweede helft zelfs op gelijke hoogte na slecht uitverdedigen van Luis Suárez. De Uruguayaan veroorzaakte een penalty, die door Enis Bardhi werd benut.

Atlético leek er diep in de tweede helft alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Matheus Cunha zorgde na een geweldige steekpass van Rodrigo de Paul voor de 1-2, maar lang kon de ploeg van Diego Simeone - die overigens met twee keer geel naar de tribune werd gestuurd - niet van de voorsprong genieten.

De bal ging op de stip na een VAR-ingreep, maar in eerste instantie begreep niemand om welk moment het ging. Renan Lodi maakte een ongelukkige handsbal, maar het spel ging vervolgens verder. Pas veel later ging scheidsrechter Pablo Gonzales Fuertes naar het scherm om naar de situatie te kijken, waarna hij de bal op de stip legde. Bardhi faalde niet en maakte zijn tweede van de avond.

Roger Pier kreeg na het laatste fluitsignaal nog zijn tweede gele kaart van de warrig fluitende Gonzales Fuertes, die volgens de Levante-verdediger affloot tijdens een veelbelovende aanval van de thuisploeg.